in life you must keep on
dreaming
because otherwise, you are just sleeping

19.12.13

Long Service Award 2012

Assalammualaikum dan hai~


Rilla tak pernah kan cerita pasal kerja? Hahaha. Ala, kerja Rilla biasa-biasa je, kerja office macam orang lain jugak. Cuma satu ni Rilla terasa nak cerita.

Rilla telah ditugaskan untuk lead dan organize satu dinner event. Dinner ni khas untuk meraikan kakitangan kat company Rilla yang dah bekerja selama 20, 25, 30 & 35 tahun. Once you reach these milestones, you'll recieve an award from the company. Dinner ni memang ditunggu-tunggu la oleh penerima-penerima award ni.

Sepatutnya, colleague Rilla, Kak Su yang lead. Rilla tolong-tolong saja, jaga bahagian hadiah. Tapi disebabkan tugas hakiki Kak Su masa tu banyak deadline yang berderet-deret, dia tak menang tangan, tugas ni dipindahkan kepada Rilla. Tapi bukan Rilla lead sorang, co-lead la. Kiranya ada dua mak pengantin.

Eventi ni buat kat Holiday Inn, Melaka, 24 Oktober lepas. Overall, Alhamdulillah, the event went smoothly despites few hiccups during the planning period. Yang penting, bila habis event, CEO cakap we did a great job! Wahh! Puas hati aku!

The table setup

On the decoration side, I'm very pleased with our florist. Bunga yang dia guna semua imported. Rilla kan penggemar bunga, memang suka lah! Hydrangeas, cala lilies, orchids and few local plants and flowers. Pernah tengok tak hydrangea yang petals dia 4 lapis? Lawa sangat! Subhanallah.

Our host for the night - Lisa Wong

We hired Lisa Wong to be our MC. Dia ni comel sangat, hahah. For entertainment, we hired Majlis Bandaraya Melaka Dancers sebab dah buat kat Melaka kan? Jadi nak performance yang ada elemen Melaka gitu. Then we also invited Rahmat Mega and Ning Baizura to perform.

Rahmat Mega suara maintain I tell you! Selamba je tarik suara tinggi-tinggi.

Ning Baizura! Rilla suka Ning punya lagu-lagu lama. Dulu nak balik kampung, Ayah Rilla akan pasang keset Ning dalam kereta.


I couldn't thank my team enough for making this event a successful one.

Baju aku tempah kat Pak Sarip, hahah


I'm extremely fond of these people :)


4 comments:

  1. baju rilla so sweet. i likeeeee

    ReplyDelete
  2. salam. blh tak saya nak dptkan tips & cara nak organise event yg mcm ni? jika awak sudi nk share.. tw

    ReplyDelete